lánggitár

A LiveNation elhozza nekünk nyárra a jó öreg Carlost, íme a sajtóközlemény:

Carlos Humberto Santana de Barragan szerény körülmények közé született 1947-ben, Mexikóban (jelenleg egy utca és egy tér is a nevét viseli szülővárosában).
Apja, egy mariachi virtuóz, ültette el a zenei szellemiséget fiában, aki már öt évesen hegedült. Később, amikor a család északra költözött a nyüzsgő határvárosba, Tijuana-ba, vette meg Carlos az első gitárját.

A nagy amerikai rádióállomásokat hallgatta és John Lee Hooker, T. Bone Walker valamint BB King bűvöletében élt, akiknek játéka egybeolvasztotta a blues és a jazz elemeit. 14 éves korára a családja átköltözött San Francisco-ba, ahol Carlos megkezdte középiskolai tanulmányait. A Santana Blues Band 1966-ban alakult meg, s szédítő elegye volt a nyugati part soul zenéjének, a latin ütőhangszereknek, az orgonának, és Carlos sztratoszférikus gitárjátékának, ami azonnal szenzációvá vált. 1967-re már csak egyszerűen Santana-ként ismerték őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pengeto.blog.hu/api/trackback/id/tr592648453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása